Έρχονται στη Μαγνησία οι κινητές μονάδες εμβολιασμού – Ποιες περιοχές θα επισκεφθούν

Έρχονται στη Μαγνησία οι κινητές μονάδες εμβολιασμού – Ποιες περιοχές θα επισκεφθούν

Πρόγραμμα εμβολιασμών με κινητές μονάδες

σε πόλεις και χωριά ξεκινά τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως ανακοίνωσαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός και ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φ. Σερέτης.

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν συντεταγμένα και με συνθήκες πλήρους ασφάλειας για τους πολίτες, στις κατάλληλα διαμορφωμένες και εξοπλισμένες Κινητές Μονάδες που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Οι Δήμαρχοι και τα Τοπικά Συμβούλια καλούνται να ενημερώσουν τους δημότες τους, ώστε να συγκεντρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο αριθμός των ενδιαφερομένων και να γίνει η προμήθεια των απαραίτητων δόσεων του εμβολίου της Pfizer. Παράλληλα, ενεργά παραμένουν τα 90 Εμβολιαστικά Κέντρα σε όλη τη Θεσσαλία και συνεχίζονται καθημερινά οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι με rapid test από τα συνεργεία ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “οι εμβολιασμοί θα γίνονται στις Κινητές Μονάδες που έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, εκ των οποίων η μία θα καλύπτει τη Θεσσαλία και η δεύτερη τη Στερεά Ελλάδα. Οι Μονάδες έχουν διαμορφωθεί και εξοπλιστεί κατάλληλα και έχουν μετατραπεί σε Κινητά Εμβολιαστικά Κέντρα από την 5η ΥΠΕ. Καταλυτικός είναι ο ρόλος των Δημάρχων και των Τοπικών Συμβουλίων, που καλούνται να συγκεντρώσουν τον αριθμό των ενδιαφερομένων και να ενημερώσουν την 5η ΥΠΕ ώστε να γίνουν οι παραγγελίες των εμβολίων στην εφοδιαστική αλυσίδα και να ξεκινήσει το πρόγραμμα”.

KENT728X100 1
“Οι εμβολιασμοί – συνέχισε – ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου από την περιοχή της Καλαμπάκας. Τα 90 Εμβολιαστικά Κέντρα της Θεσσαλίας παραμένουν όλα ενεργά. Μέχρι στιγμής στη Θεσσαλία έχουν γίνει 543.248 εμβόλια. Πρώτη δόση έχουν κάνει 307.967 άνθρωποι και 244.683 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά. Το τελευταίο εξάμηνο οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ έχουν διενεργήσει 410.456 rapid test και έχουν γίνει 107.443 έλεγχοι σε συνεργασία με το ΣΕΠΕ, την Αρχή Διαφάνειας και την Αστυνομία”.
Από την πλευρά του ο διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φ. Σερέτης, τόνισε: “Βρήκαμε ένα εργαλείο το οποίο αξιοποιούμε, εκσυγχρονίζουμε και μετατρέπουμε σε Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα για να μπορέσουμε να πάμε σε όσους πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν για να εμβολιαστούν. Πάμε δηλαδή σε ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, εκεί όπου οι πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα που έχουμε αναπτύξει. Οι Κινητές Εμβολιαστικές Μονάδες έχουν τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τα ειδικά φάρμακα και τον εξοπλισμό που χρειάζεται ο εμβολιασμός. Έχουμε το κατάλληλο ψυγείο με τον καταμετρητή για να διατηρούμε το εμβόλιο. Η Κινητή Μονάδα θα διαθέτει νοσηλευτή, επισκέπτρια υγείας και γιατρό. Στο σημείο θα υπάρχει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Ξεκινάμε από την επόμενη εβδομάδα. Θέλουμε τη συνεργασία των Δημάρχων και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων ώστε να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν τον γενικό πληθυσμό για να εμβολιαστεί”.

“Πέρα – πρόσθεσε ο κ. Σερέτης – από τις Κινητές Εμβολιαστικές Μονάδες από σήμερα στο πρόγραμμα εμβολιασμού μπαίνουν και οι ιδιώτες γιατροί. Οι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να εμβολιάζουν είτε στα ιδιωτικά τους ιατρεία είτε να μεταβαίνουν στα σπίτια ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Ήδη έχει αναρτηθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση για την ενημέρωση των συναδέρφων προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Έχει καθοριστεί επίσης με Υπουργική Απόφαση ο τρόπος της αμοιβής τους και για την κατ’ οίκον επίσκεψη και για τον εμβολιασμό στο ιατρείο. Όλοι μας ιδιώτες, Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Περιφέρεια έχουμε ένα και μόνο στόχο: να μπορέσουμε να αυξήσουμε με ασφάλεια τα ποσοστά των εμβολιασμένων στη χώρα μας και στην Περιφέρεια μας”.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr οι μονάδες, μετά από συνενόηση με τους τοπικούς δήμους, θα επισκεφθούν απομακρυσμένα χωριά, όπως το Τρίκερι, η Αγ. Κυριακή, η Ανάβρα κ.α.