Γάμος μετατράπηκε σε «βόμβα» κορωνοϊού – Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Μαγνησία σε μια εβδομάδα

Γάμος μετατράπηκε σε «βόμβα» κορωνοϊού – Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Μαγνησία σε μια εβδομάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου γάμος εξελίχτηκε σε «βόμβα» κορωνοϊού, με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Με αναρτήσεις τους στα social media συγγενείς του ζευγαριού, αλλά και προσκεκλημένοι στον γάμο ενημέρωσαν πως βρέθηκαν «θετικοί» στον κορωνοϊό και καλούν, όσους ήρθαν σε επαφή μαζί τους να προβούν σε μοριακό έλεγχο.
Η εξέλιξη έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς νιόπαντροι και καλεσμένοι από τη χαρά του γάμου βρέθηκαν στη αγωνία της μόλυνσης από τον ιό, δείχνοντας πάσο δύσκολα είναι τα πράγματα με τη διασπορά του μεταλλαγμένου ιού.

Η Μαγνησία μετρά 160 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, όπως προκύπτει από τα μοριακά τεστ, χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός των νεαρών ατόμων που δεν επισκέπτεται το Νοσοκομείο και λαμβάνει τηλεφωνικά οδηγίες για την αγωγή που πρέπει να ληφθεί. Επίσης δεν υπολογίζεται στον αριθμό των 160 που έχει στη διάθεσή του το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο αριθμός των 41 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες, εκ των οποίων το ένα στις Σποράδες και τα 33 που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.
Σε όλη τη Θεσσαλία νοσηλεύονται 47 άτομα και στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύονται 4 άτομα. Τα ενεργά κρούσματα στις Σποράδες είναι εννέα.
Χθες η Σκιάθος από το «πορτοκαλί» πέρασε στο «κίτρινο» και η Σκόπελος μαζί με την Αλόννησο «πρασίνισαν».

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κουρέτας κάλεσε χθες όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας να εμβολιαστούν.
«Είναι ανυπόστατη επιστημονικά η θεωρία για την αλλαγή του DNA. Ένας συνάδελφος μου έστειλε μια δημοσκόπηση και το 7% δυστυχώς το πιστεύει. Οι ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20%. Το ότι τα εμβόλια προάγουν τις μεταλλάξεις, αυτό το πράγμα είναι κακοήθης άγνοια. Όχι μόνο δεν προάγουν τις μεταλλάξεις, αλλά προφυλάσσουν. Αυτά τα μαθαίνουμε σε πρωτοετής φοιτητές», διευκρίνισε.
«Η μελέτη που έχει εγκριθεί από τον EMA και τον FDA έχει τα πάντα, είναι εύκολο κάποιος να τη βρει. Όλα έχουν γίνει νομότυπα. Όλες οι φιλολογίες που λέγονται ότι δήθεν τα εμβόλια είναι πειραματικά, είναι λανθασμένα. Οι κίνδυνοι είναι απειροελάχιστοι. Αν βγάλουμε ένα εισιτήριο να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο και κάποιος μας πει ότι φέτος έπεσαν έξι αεροπλάνα, θα ταξιδέψουμε. Οι άνω των 50 είναι 500.000 άτομα ανεμβολίαστοι, από αυτούς 12-14 χιλιάδες θα νοσήσουν και θα πεθάνουν φέτος τον χειμώνα», ανέφερε.

Οι μαζικές δωρεάν δειγματοληψίες συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 09.07 στα ακόλουθα σημεία:
Στον Βόλο στα ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου (Άσυλο) από ώρα 9.00 έως 17.00 και στην πλατεία Ελευθερίας από ώρα 9.00 έως 14.00.
Στον Άνω Βόλο στο ΤΟΜΥ Ιωλκού από ώρα 9.00 έως 14.00.
Στο Κ.Υ. Αλμυρού από ώρα 9.00 έως 11.30.
Στο Βελεστίνο από 12.00 – 14.00.

πηγή:e-thessalia.gr