Δράσεις του 1ου Ε.Κ. Αλμυρού

Δράσεις του 1ου Ε.Κ. Αλμυρού

Διδακτική επίσκεψη

Την Τρίτη 06/02/2024 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Β τάξης κομμωτικής του 1 ου ΕΠΑΛ -1 ου Ε.Κ Αλμυρού Μαγνησίας , στο κουρείο LARI BARBER SHOP στον Αλμυρό, στα πλαίσια του μαθήματος ‘Εργαστήριο κομμωτικής Ι’ και στην ενότητα οργάνωση του χώρου ενός κομμωτηρίου - ανδρικό κούρεμα.

Την επίσκεψη εισηγήθηκε η εκπαιδευτικός ΜΠΑΣΙΟΥΡΗ ΜΑΡΊΑ ΤΕ01.19.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Χρήστο Λαρίση για την φιλοξενία και τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιράστηκε με τους μαθητές.

Εκπαιδευτική/πολιτιστική επίσκεψη:

Το τμήμα Γ΄ τάξης Αισθητικής Τέχνης του 1 ου ΕΠΑ.Λ /1 ου Ε.Κ Αλμυρού επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό Χώρο της Νέας Αγχιάλου στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, που υλοποιείται
την σχολική χρονιά 2023-2024.

Οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο, ενημερώθηκαν για την χρονική περίοδο που άκμασε η αρχαία πόλη Πύρασος και για το συγκρότημα παλαιοχριστιανικών ναών και λουτρών που έφεραν στο φως οι ανασκαφές στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου.

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Τετάρτη 07/02/2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα το Ασφαλές Διαδίκτυο στα πλαίσια της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου. Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ τάξης του 1 ου ΕΠΑΛ-1 ου Ε.Κ Αλμυρού Μαγνησίας των τμημάτων κομμωτικής και αισθητικής.

Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση ενημερωθήκαμε για το πώς μπορούμε να συμπεριφερόμαστε με ευγένεια, πώς να προάγουμε την ισότητα και να συμπεριφερόμαστε με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη στο διαδίκτυο.