Σύμπραξη 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού:«Αλυσίδα» μαθητών για ανακύκλωση βιβλίων

Σύμπραξη 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού:«Αλυσίδα» μαθητών για ανακύκλωση βιβλίων

Με σύνθημα «Όλα εν τάξει» μαθητές του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού με πρωτοβουλία των δασκάλων τους, αποφάσισαν να καθαρίσουν το κοινόχρηστο υπόγειο του διδακτηρίου και να παραδώσουν τα παλιά βιβλία για ανακύκλωση. Με το βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου Αλμυρού σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και κατάφεραν να γεμίσουν ένα φορτηγό παλιά βιβλία.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, «με μια σύμπραξη συλλεκτική, είμαστε περήφανοι για το νοικοκύρεμα του υπόγειου χώρου του κοινόχρηστου κτιρίου που στεγάζει το Ολοήμερο σχολείο, το Εργαστήριο Πληροφορικής και το Τμήμα Ένταξης! Τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων, υπάλληλοι του Δήμου Αλμυρού, το βοηθητικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, αλλά και οι Διευθύντριες των δύο δημοτικών σχολείων, σχηματίσαμε μια αλυσίδα προκειμένου να μεταφερθούν παλιά βιβλία για ανακύκλωση. Τα βιβλία φορτώθηκαν σε φορτηγό που διατέθηκε από τον Δήμο Αλμυρού και προωθήθηκαν σε χώρο ανακύκλωσης χαρτιού.
Το νοικοκύρεμα των σχολείων είναι ζητούμενο κάθε χρόνο σε κάθε σχολείο, όπως είναι και στο σπίτι μας! Κι επειδή το σχολείο είναι σαν το σπίτι μας, το φροντίζουμε, το τακτοποιούμε και το περιποιούμαστε, γιατί είναι ο χώρος που περνάμε ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας μας και ο χώρος που θέλουμε να απολαμβάνουμε και να είναι καθαρός και όμορφος!
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αλμυρού για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και την όλη βοήθεια, μα πιο πολύ ευχαριστούμε τα παιδιά των Ε’ και Στ’ τάξεων του 4ου Δημοτικού και της Στ’ τάξης του 1ου Δημοτικού για το μάθημα αυτο-οργάνωσης, συνέπειας, υπευθυνότητας και περιβαλλοντικής συνείδησης που παρέδωσαν στα μικρότερα παιδιά, αλλά και σε όλη τη σχολική κοινότητα!».

Εικονική ξενάγηση
Στο μεταξύ, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, οι μαθητές της Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, με τη βοήθεια της τεχνολογίας ξεναγήθηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την καθιέρωση της 27ης Ιανουαρίου ως Διεθνούς Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος περισσότερων από 6 εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ