3 θάνατοι από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου – Ρεκόρ νοσηλευόμενων, τρεις διασωληνωμένοι

3 θάνατοι από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου – Ρεκόρ νοσηλευόμενων, τρεις διασωληνωμένοι

Ένας 92χρονος που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα, ανεβάζοντας στους οκτώ τον αριθμό των θανάτων στον Νομό από Covid. Σημειώνεται ότι με κορωνοϊό νοσηλεύεται επίσης στο “Αχιλλοπούλειο” και η σύζυγος του 92χρονου.
Χθες, είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή δυο ακόμη άτομα, ένας 76χρονος που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση και νοσηλευόταν στην Κλινική Covid, όπως και ένας 86χρονος που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά την προσβολή του από τον ιό.

Νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ένας παθολόγος, δύο ειδικευόμενες, ένας βιοχημικός και ένας ορθοπεδικός που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Από το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό έχουν ασθενήσει 8 άτομα. Ακόμη, ασθενής είναι γιατρός από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Σε καραντίνα βρίσκονται 20 υγειονομικοί – γιατροί και άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου – που αποτελούσαν στενές επαφές.

Χθες και προχθές Κυριακή από την εξέταση δειγμάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θετικά καταγράφηκαν 25 άτομα σε Βόλο, 59 σε Λάρισα, 15 σε Τρίκαλα και 37 στην Καρδίτσα.
Στον Βόλο τα δύο κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ 23 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας έντεκα σε ιδιωτικά εργαστήρια και δώδεκα στο Νοσοκομείο.

Στον Βόλο χθες το μεσημέρι καταγράφηκαν θετικά στον κορωνοϊό τέσσερα άτομα που εργάζονται σε επιχείρηση με take away στο κέντρο της πόλης και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ.
Σε μια εβδομάδα από τις 02/11 διπλασιάστηκε ο μέσος εβδομαδιαίος όρος κρουσμάτων στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα από 55 στις 02/11 έφτασαν τα 118 στις 09/11 σημειώνοντας αύξηση 127%.
Η πανδημία αποκτά επικίνδυνη δυναμική στην περιοχή και αυτό αποτυπώνεται στην αύξηση των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο.

Ρεκόρ νοσηλευόμενων
Χθες έγινε νέα αναδιάταξη των κλινικών και δόθηκαν κρεβάτια και στην Α’ Παθολογική, καθώς ο αριθμός έφτασε τους 41. Στη μονάδα αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται πέντε άτομα από 47 έως 67 ετών. Στην παλιά Β’ Παθολογική νοσηλεύονται 27 άτομα από 35 έως 88 ετών. Στην Α’ Παθολογική, που διατέθηκαν κλίνες, νοσηλεύονται 8 άτομα από 58 έως 90 ετών, ενώ διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ βρίσκονται τρεις ασθενείς, συγκεκριμένα ένα άτομο 52 ετών, μία 72χρονη και ένας Λαρισαίος 50 ετών που μεταφέρθηκε από τη γειτονική πόλη για νοσηλεία στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου.

Σήμερα θα χωριστεί το Τμήμα Επειγόντων και θα δημιουργηθεί ένα τμήμα που θα δέχεται μόνο επιβεβαιωμένα περιστατικά.
Στο 8% ανέρχονται τα θετικά τεστ κορωνοϊού που γίνονται στο Κέντρο Υγείας Βόλου (κτίριο πρώην ΙΚΑ). Το τελευταίο εικοσαήμερο έχουν διεξαχθεί στο Κ.Υ περισσότερα από 200 τεστ για κορωνοϊό με το περίπου 8% εξ’ αυτών να έχουν βγει θετικά.

«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε το Νοσοκομείο»
Στη μάχη κατά του κορωνοϊού στα Νοσοκομεία και στις άλλες δομές υγείας θα πρέπει συνδράμουν και οι ιδιώτες γιατροί για να μη «γονατίσει» το σύστημα και ήδη ετοιμάζεται πρόταση προς το υπουργείο που θα τη συνοδεύει και η ανάλογη σύμβαση που θα υπογράφουν οι ιδιώτες με το αρμόδιο υπουργείο. Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Μ., Ευθύμης Τσάμης τόνισε πως «αυτός ο προγραμματισμός και ο συντονισμός θα έπρεπε να έχει γίνει από το καλοκαίρι για να μην τρέχουμε τώρα. Ήδη στα Νοσοκομεία υπάρχει πρόβλημα όπως και στο δικό μας. Η πανδημία έχει χτυπήσει με ιδιαίτερη σφοδρότητα και οι συνάδελφοί μας έχουν κουραστεί ενώ ο ιός πλέον μπήκε και στα Νοσοκομεία και πολλοί υγειονομικοί μπαίνουν σε καραντίνα».
Επιπλέον ο κ. Τσάμης υπενθύμισε ότι ο Ι.Σ.Μ. έχει ζητήσει έκτακτη σύσκεψη να μην καταρρεύσει το Νοσοκομείο του Βόλου, την οποία πρέπει να συγκαλέσει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Σερέτης ή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός, αν εκείνος αρνηθεί. Στηλίτευσε την ασυνεννοησία και έλλειψη επικοινωνίας (όπως υποστηρίζει) σε θεσμικό επίπεδο μεταξύ του κ. Σερέτη και της Περιφέρειας, αλλά και των διοικητών της Περιφέρειάς του.
Επιπλέον ανέφερε ότι καλώντας κάποιος στο 2421025695 που είναι το τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας του Βόλου, (πρώην ΙΚΑ) μπορεί να κλείσει ραντεβού για να κάνει είτε rapid test είτε μοριακό, χωρίς να απαιτείται παραπεμπτικό από τον γιατρό του. Εξήγησε όμως ότι θα ήταν καλύτερα να έχει μιλήσει κάποιος πρώτα με τον οικογενειακό γιατρό για να τον κατευθύνει.

πηγή: www.e-thessalia.gr