H Apple εξελίσσει περαιτέρω το CarPlay

H Apple εξελίσσει περαιτέρω το CarPlay

Η Apple θέλει να αυξήσει τις δυνατότητες χρήσης του συστήματος CarPlay, το οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει από απόσταση και μέσω του κινητού τηλεφώνου iPhone.

Η Apple, της οποίας το CarPlay χρησιμοποιείται από εκατομμύρια οδηγούς, θέλει να αυξήσει τις παραμέτρους ελέγχου που έχουν να κάνουν με στοιχεία του εξοπλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία από του Κουπερτίνο εργάζεται σε τεχνολογία που θα έχει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το σύστημα ελέγχου του κλιματιστικού, το ταχύμετρο, το ραδιόφωνο και τα καθίσματα. Ακόμα η διαδικασία της εξέλιξης των νέων αυτών παραμέτρων της λειτουργίας του CarPlay, είναι στα αρχικά της στάδια ενώ δεν θα αργήσει και η στιγμή που θα απαιτηθεί η συνεργασία μεταξύ της Apple και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το CarPlay, που επιτρέπει στους πελάτες να συνδέσουν τα iPhone τους με το όχημα για να χειρίζονται τις αποκαλούμενες λειτουργίες ψυχαγωγίας, τώρα, επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του, είναι πλέον μέρος του εξοπλισμού των περισσότερων καινούργιων αυτοκινήτων και διατίθεται απευθείας από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η ανάγκη για την «επέκταση» των συστημάτων που μπορούν να ελεγχθούν από το CarPlay, έχει προκύψει από τους χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για να έχουν τον έλεγχο πολλών παραμέτρων– και όπως φαίνεται, αυτοί είναι πολλοί.

πηγή:protothema.gr