OPERA Travel & Tours: Διήμερη εκδρομή στην Τήνο (21/07-22/07)

OPERA Travel & Tours: Διήμερη εκδρομή στην Τήνο (21/07-22/07)

Πρόγραμμα 2ήμερης εκδρομής στην ΤΗΝΟ
21/07-22/07

110€/άτομο

Το τουριστικό μας γραφείο, με 45 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδίων προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε πλήθος πελατών. Ιδιόκτητα πολυτελή πούλμαν βρίσκονται στη διάθεσή σας για να καλύψουν κάθε σας ανάγκη.

 
1η ΗΜΕΡΑ 21/07/2021
Τήνος - Πάνορμος

Αναχώρηση από το Βόλο από το Δημαρχείο στις 00:30 το πρωί, με προορισμό την Ραφήνα κάνοντας την απαραίτητη με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση.
Φθάνουμε στην Ραφήνα απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι στις 07:30 για την Τήνο. Η Τήνος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων μετά την Άνδρο και τη Νάξο.
Μετά την άφιξη, στις 11:05 θα μεταβούμε στον Μεγαλοπρεπή ναό της Παναγίας της Μεγαλόχαρης για προσκύνημα. Ο ναός της Παναγίας της Τήνου κτίστηκε σε σημείο όπου βρέθηκε εικόνα της Παναγίας, κατά τη θρησκευτική παράδοση μετά από σχετικά οράματα της μοναχής Αγίας Πελαγίας. Μετά την εύρεση της εικόνας ακολούθησε η οικοδόμηση της εκκλησίας. Απαιτήθηκαν μεγάλες ποσότητες μαρμάρων, οι οποίες κατά κύριο λόγο μεταφέρθηκαν από τον αρχαιολογικό χώρο της γειτονικής Δήλου.
Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο για παραλαβή των δωματίων, ξεκούραση.
Το απόγευμα θα επισκευθούμε τον παραδοσιακό οικισμό του Πάνορμου (ΠΥΡΓΟΣ) πατρίδα πολλών καλλιτεχνών (Λύτρας,Χαλεπάς) και με ιδιαίτερη παράδοση στην μαρμαροτεχνία. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και περιήγηση.
Επιστροφή στην χώρα, ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίαν, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ 22/07/2021
Ι.Μ.Αγίας Πελαγίας – Βώλαξ - Βόλος

Μετά το πρωϊνό, αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (της Κυρίας των Αγγέλων) -το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας. Σύμφωνα με την παράδοση, τρεις πιστές αδελφές από τον Τριπόταμο έχτισαν στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το μοναστήρι από ένα κελί δίπλα σε κάθε εκκλησάκι που προϋπήρχε στην περιοχή (Αγίας Τριάδος, Τιμίου Προδρόμου και Παμμεγίστων Ταξιαρχών). Σταδιακά δημιουργήθηκε η πολυπληθής μοναστική κοινότητα και το κτιριακό συγκρότημα της Μονής. Η θρησκευτική και ιστορική αξία της Μονής είναι ανεκτίμητη αφού ασκήτευσε σε αυτή η Αγία Πελαγία, το όραμα της οποίας οδήγησε στην εύρεση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας στις 30 Ιανουαρίου 1823.
Κατόπιν, συνεχίζουμε για το όμορφο χωριό Βώλαξ. Το Βωλάξ είναι χτισμένο σε οροπέδιο στο κέντρο της Τήνου. Για το όνομα Βώλακας ή Βώλαξ ή Βωλάξ, ιστορικά, υπάρχουν πάνω από δέκα παραλλαγές και τρόποι γραφής που προέρχονται από τους χαρακτηριστικούς γρανιτένιους βράχους (βολάκους) της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για καφέ.  
Επιστροφή στην χώρα της Τήνου όπου θα έχουμε τον ανάλογο χρόνο για ένα τελευταίο προσκύνημα στην Παναγία και μια βόλτα στα κυκλαδίτικα σοκάκια του νησιού. Αναχώρηση στις 14:00 από το λιμάνι για την Ραφήνα. Επιστροφή στην πόλη μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση.

 
ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Όλες οι μεταφορές από και προς τους αναγραφόμενους προορισμούς με πολυτελές ιδιόκτητο πούλμαν 49+1 θέσεων.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ραφήνα για Τήνο μετ’ επιστροφής.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο POSEIDONIO, με πρωινό.
  • Αστική Ασφάλεια – Επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR.
  • ΦΠΑ.
  • Συνοδός του γραφείου μας.

ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόρος διαμονής ξενοδοχείου που αποτελεί 0,5€/ ημέρα/ δωμάτιο.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
  • Οι είσοδοι σε μουσεία, πισίνες, λουτρά, αρχαιολογικούς χώρους, λοιπά αξιοθέατα, φιλοδωρήματα κλπ. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας να σας προσφέρουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα ωράρια λειτουργίας, τα αντίτιμα των εισιτηρίων καθώς και να προβούμε σε κρατήσεις, σε οποιουσδήποτε χώρους επιλέξετε να επισκεφθείτε.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το πρόγραμμα δύναται να μεταβληθεί χωρίς παραλείψεις, για την καλύτερη εξυπηρέτηση της εκδρομής.