Αλμυρός: Ανάδοχος για την ωρίμανση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου

Αλμυρός: Ανάδοχος για την ωρίμανση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου

Σύμπραξη γραφείων μελετών ανέλαβε την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Ενέργειες Ωρίμανσης για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού».

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού ενέκρινε την Τετάρτη το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, ο οποίος διενεργήθηκε μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

Πρόκειται για τα γραφεία «Μυρισιώτης Ευθύμιος, Σκλιοπίδου Καλλιρόη, Κανονίδης Κοσμάς, Παπασπυροπούλου Κωνσταντίνα, Παλιοχωρινός Παναγιώτης» τα οποία έδωσαν τιμή για το έργο 27.093,27 ευρώ.

Η Επιτροπή Διαγωνισμού εισηγήθηκε πως πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού και δίνουν τη συμφερότερη προσφορά.

Η εισήγησή της εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή.

Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο δρομολογήθηκε επί δημαρχίας Δημήτρη Εσερίδη. Ηταν το μοναδικό που εγκρίθηκε σε επίπεδο Μαγνησίας.

Αναλυτικά περιλαμβάνει δράσεις σχετικά με:

– Την ανάπλαση του δημόσιου χώρου στο ιστορικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της πόλης του Αλμυρού. Ειδικότερα η περιοχή εφαρμογής περιλαμβάνει τους πιο εμπορικούς και κεντρικούς δρόμους της πόλης που είναι η Ερμού, η Αθηνάς, η Ανθέων, η Οθρυος, η Δημ. Γρηγοριάδου, η Αθηνών.

– Την εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης πόλης», όπως σύστημα ασύρματης πρόσβασης, ηλιακά παγκάκια, ηλιακό φορτιστή για κινητές συσκευές, ηλιακό στύλο για τη φόρτιση κινητών συσκευών μέσω θυρών USB και διασύνδεσης στο internet.

– Παρεμβάσεις στις όψεις συμμετεχόντων καταστημάτων, με σκοπό την αναβάθμιση και αισθητική τους ενοποίηση.

Η πράξη υλοποιείται από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης – ΕΤΠ. Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την εμπορική αγορά.

www.taxydromos.gr