Απείλησε σπίτια και έκαψε δασική έκταση η πυρκαγιά στη Βρύναινα (βίντεο&φωτο)

Απείλησε σπίτια και έκαψε δασική έκταση η πυρκαγιά στη Βρύναινα (βίντεο&φωτο)

Τεράστια μάχη σε άνισες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι που έσπρωχναν απειλητικά τις φλόγες σε κατοικημένη περιοχή, έδωσαν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στη Βρύναινα Αλμυρού.

Ο αέρας που επικρατούσε το μεσημέρι στην περιοχή δυσχέραινε το έργο της κατάσβεσης και η φωτιά πλησίασε απειλητικά σπίτια, που βρίσκονται στην άκρη του χωριού γι’ αυτό και δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσής τους.  Ευτυχώς η φωτιά άλλαξε πορεία και απομακρύνθηκε από την κατοικημένη περιοχή.  

Η πυρκαγιά έκαψε εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης με πουρνάρια και δρύες.
Για την κατάσβεσή της, που ξεκίνησε γύρω στις 4 το απόγευμα, κινητοποιήθηκε άμεσα μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Βόλο και από το Κλιμάκιο Δρυμώνα Αλμυρού, με 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων που επιχείρησαν (δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο), καταφέρνοντας να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες πριν πέσει σκοτάδι. Παράλληλα, σημαντική εθελοντική βοήθεια προσέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν βραδιάσει.

Σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αλμυρού Λεων. Βούλγαρης αναφέρει: Θα ήθελα να συγχαρώ τους Πυροσβέστες ,τους Αστυνομικούς ,τους Υπαλλήλους του Δήμου Αλμυρού  όπως επίσης  και τους εθελοντές που συμμετείχαν σε πυρκαγιά στη Βρύναινα για την άμεση επέμβαση.!

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος είχε άμεση ενημέρωση για την μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, προκειμένου εάν χρειαζόταν να παρέμβει σε ό,τι κρίνονταν αναγκαίο την ώρα της μάχης με τις φλόγες.
Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που κοινοποίησε τις παρακάτω φωτογραφίες.