Αποσύρθηκε η μήνυση του γονιού έναντι εκπαιδευτικού στον Αλμυρό

Αποσύρθηκε η μήνυση του γονιού έναντι εκπαιδευτικού στον Αλμυρό

Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και τελικά αποσύρθηκε η μήνυση που κατέθεσε γονιός στον Αλμυρό κατά εκπαιδευτικού, με αιτία την υποβολή μαθητή σε rapid test χωρίς τη γονική συναίνεση.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπο Σταχτέα, που μίλησε στο magnesianews.gr, η μήνυση του γονιού αποσύρθηκε, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας.

«Οι εκπαιδευτικοί πασχίζουν για τη μόρφωση αλλά και την ασφάλεια των παιδιών κι αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί. Δόθηκαν εκατέρωθεν οι απαραίτητες εξηγήσεις και η μήνυση αποσύρθηκε» είπε ο κ. Σταχτέας.

Η μήνυμα κατατέθηκε χθες από πατέρα ενός μαθητή της Α’ τάξης Γυμνασίου για ιατρική πράξη σε ανήλικο χωρίς συναίνεση, στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, λόγω υποβολής του σε rapid test, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γονέα.
Επειδή, λόγω της εντολής της Εισαγγελίας, στις περιπτώσεις μηνύσεων για θέματα Covid, δεν γίνονται πλέον συλλήψεις, η μήνυση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, που θα αποφανθεί για το περιστατικό.

Χθες το πρωί, επειδή στο τμήμα του 12χρονου μαθητή, βρέθηκε μαθητής θετικός στον Covid και έπρεπε όλο το τμήμα τα υποβληθεί σε rapid test, η υπεύθυνη του σχολείου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη μητέρα του μαθητή, τηλεφωνικά, αλλά δεν απαντούσε.
Οι καθηγητές έστειλαν τον μαθητή να υποβληθεί σε rapid σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που ήταν κοντά στο σχολείο.

Τελικά το απόγευμα ο πατέρας του μαθητή πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και κατάθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατά της υπεύθυνης του Covid του σχολείου και των υπαλλήλων του ΕΟΔΥ, για ιατρική πράξη κατά ανηλίκου, χωρίς τη συναίνεση του γονέα.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί, η μήνυση αποσύρθηκε.

πηγή: magnesianews.gr