Διέρρηξε ναό στη Βρύναινα και προσπάθησε να πουλήσει τα κλοπιμαία σε κοσμηματοπώλες του Αλμυρού

Διέρρηξε ναό στη Βρύναινα και προσπάθησε να πουλήσει τα κλοπιμαία σε κοσμηματοπώλες του Αλμυρού

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού διακεκριμένη κλοπή που σημειώθηκε σε ναό στην Βρύναινα του Αλμυρού, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Όπως διαπιστώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού, ο δράστης είναι ένας 30χρονος, ο οποίος αφού αφαίρεσε εξωτερικό κιγκλίδωμα και παραβίασε παράθυρο του ναού, εισήλθε στον χώρο και αφαίρεσε αντικείμενα τα οποία προορίζονταν ή ήταν αφιερωμένα στη θρησκευτική λατρεία (Ευαγγέλιο, ιερά σκεύη, αφιερώματα και τάματα).

Στη συνέχεια, το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου μετέφερε τα αντικείμενα που είχε αφαιρέσει και τα παρέδωσε σε δύο άνδρες ηλικίας 42 και 75 ετών, οι οποίοι διατηρούν κοσμηματοπωλεία στον Αλμυρό, προσπαθώντας να τους τα πουλήσει.

Αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αναζήτησαν τον 75χρονο, ο οποίος αποδέχθηκε τα προαναφερόμενα και μαζί με τους αστυνομικούς μετέβησαν σε αποθήκη του σπιτιού του, όπου τους παρέδωσε έναν μαύρο αστυνομικό σάκο και μία δερμάτινη τσάντα, που περιείχαν τα κλεμμένα αντικείμενα. Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αναγνωρίστηκαν από τον ιερέα του ναού. Σε βάρος των δύο κοσμηματοπωλών σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος ενώ σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.