Η Ζ. Μακρή με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και τον ΓΓ Θρησκευμάτων βραβεύει τους διακριθέντες σε μαθητικό διαγωνισμό

Η Ζ. Μακρή με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και τον ΓΓ Θρησκευμάτων βραβεύει τους διακριθέντες σε μαθητικό διαγωνισμό

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή παραβρέθηκε σε εκδήλωση βράβευσης μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης Γυμνασίου με σκοπό να τιμηθεί η Μνήμη του Μικρασιατικού, Ποντιακού και Θρακικού Ελληνισμού.
Τα σχολεία, που διακρίθηκαν, συμμετείχαν σε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Πήλιο, η οποία ξεκίνησε με την επίσκεψη των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στον Βόλο παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και του ΓΓ Θρησκευμάτων κ. Καλαντζή.
Η Υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε τα εγκάρδια συγχαρητήριά της προς τους μαθητές και επιβράβευσε την προσπάθεια, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και το μήνυμα που στέλνουν μέσα από τα έργα τους και αφορά στην αξία και την συμβολή της έρευνας και της μελέτης των ιστορικών περιόδων και γεγονότων, που συνθέτουν την ιστορία του Ελληνισμού, στην πορεία του τόπου, στη διατήρηση της εθνικής συνείδησης και στην προάσπιση της εθνικής ταυτότητας.
Η κα Μακρή ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, που στηρίζουν και καθοδηγούν μαθήτριες και μαθητές στην εποικοδομητική και δημιουργική διαδρομή τους στο σχολικό περιβάλλον.