Η Ζέττα Μακρή στην ιστορική ξενάγηση στον Κισλά Σούρπης

Η Ζέττα Μακρή στην ιστορική ξενάγηση στον Κισλά Σούρπης

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε στην ιστορική ξενάγηση στον Κισλά της Σούρπης, που πραγματοποιήθηκε από την Τοπική Συντονιστική Ομάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, το Σάββατο 5 Ιουνίου.

Η δράση, τον συντονισμό της οποίας είχε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Σοφία Κανταράκη, εντάσσεται στο πλαίσιο των  εκδηλώσεων εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού και τη Φιλάρχαιο Εταιρεία  Όθρυς.
Η Υφυπουργός Παιδείας μοιράστηκε την άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γ. Δοδοντσάκης, τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Ε. Χατζηκυριάκος, την αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Α. Μπέη, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη της Εκπαίδευσης.

Η κ. Μακρή μετά το πέρας της ιστορικής ξενάγησης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά όλους τους εμπλεκόμενους για τη σημερινή ευκαιρία να ξεναγηθώ στα ιστορικά μνημεία της Σούρπης αλλά και στα Ζερέλια. Ήταν μια μοναδική και πρωτόγνωρη επαφή με την ιστορία του τόπου μας η προσέγγιση, που βίωσα μέσα από την ανάδειξη ιστορικών πτυχών και έγκριτων πληροφοριών για τα ιστορικά μνημεία της περιοχής.
Το επετειακό έτος 2021 σηματοδοτεί για όλους τους Έλληνες, αλλά και για όλον τον σύγχρονο κόσμο, τον ουσιαστικό επαναπροσδιορισμό μας και την, εκ νέου, γνωριμία, εμβάθυνση και εκτίμηση της ιστορικής συνείδησης, ταυτότητας και κληρονομιάς.

Σήμερα περπάτησα, για πολλοστή φορά, μέρη της περιοχής μας αλλά, από σήμερα, η ματιά μου και η ανταπόκρισή μου στα μηνύματα, που μεταφέρουν, θα είναι εντελώς διαφορετική. Και αυτή η ριζική αλλαγή οφείλεται στη γνώση, στην ερμηνεία και στο κίνητρο για περαιτέρω μελέτη της ιστορικής διασύνδεσης και της ομόψυχης συμμετοχής του τόπου μας στην Εθνική Παλιγγενεσία, που γεννιέται μέσα από αντίστοιχες πρωτοβουλίες».