Η ομάδα GFORCE2 του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στην τελετή βράβευσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής

Η ομάδα GFORCE2 του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στην τελετή βράβευσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 13:00 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) στον Πειραιά η τελετή βράβευσης των πέντε πρώτων ομάδων από κάθε κατηγορία (Γυμνάσια και Λύκεια) στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική.
Τα μέλη της ομάδας GFORCE2 του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού που κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία Γυμνάσια, Κωτούλα Μαρία, Καραγεώργου Κωνσταντίνα και η υπεύθυνη καθηγήτρια Σούφαρη Αθανασία παραβρέθηκαν στην τελετή βράβευσης και παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κύριο Αθανάσιο Θανόπουλο.
Η διοργάνωση της τελετής ήταν άψογη και ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ συνεχάρη τους υπεύθυνους καθηγητές των ομάδων για την συνδρομή τους στην ανάπτυξη στης Στατιστικής παιδείας στην χώρα μας καθώς και τους μαθητές για την συμμετοχή τους.
Εκτός από τα διπλώματα διάκρισης σε κάθε μέλος της ομάδας δόθηκε μια τσάντα με εκδόσεις και προωθητικό υλικό από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat (Ευρωπαΐκή Στατιστική Υπηρεσία).
Ειδικά για το σχολείο της κάθε ομάδας που διακρίθηκε εκτός από ένα αναμνηστικό δόθηκε και ένα ιστορικό λεύκωμα της ΕΛΣΤΑΤ για τις απογραφές πληθυσμού κατοικιών 1821-2021. Η έκδοση σε pdf (ISBN: 978-960-89785-4-6) είναι ελευθέρα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ στη διεύθυνση:
https://www.statistics.gr/2021-pop-priv-results
Ο διαγωνισμός Στατιστικής είναι μια από τις επιμέρους δράσεις της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα
Στον 5ο  Διαγωνισμό συμμετείχαν 406 ομάδες (152 ομάδες Λυκείων και 254 ομάδες Γυμνασίων), με συνολικά 383 μαθητές Λυκείων και 658 μαθητές Γυμνασίων από 41 Λύκεια και 51 Γυμνάσια της Χώρας.
Ευχή μας και στον επόμενο διαγωνισμό της ΕΛΣΤΑΤ το σχολείο μας να συνεχίσει να διακρίνεται λαμβάνοντας μια θέση στην 1η πεντάδα όπως έγινε για 3 συνεχόμενες χρονιές.