Μία 55χρονη το νέο θύμα του κορονοϊού στη Μαγνησία- Αυξάνει η πίεση στο Αχιλλοπούλειο

Μία 55χρονη το νέο θύμα του κορονοϊού στη Μαγνησία- Αυξάνει η πίεση στο Αχιλλοπούλειο

Ανοίγει και δεύτερη κλινική, διπλασιάζονται οι κλίνες ΜΕΘ

Την τελευταία της πνοή άφησε προχθές το βράδυ μια 55χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Στη Μαγνησία χθες τα κρούσματα ανήλθαν στα 118, ενώ εξίσου ανησυχητικό είναι το στοιχείο της αύξησης των νοσηλευόμενων στην κλινική Covid που άγγιξε τους 40.
Στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτη σύσκεψη παρουσία του διοικητή, του υποδιοικητή, των διευθυντών παθολογικών κλινικών, της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας και άλλων γιατρών όπου και αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του σχεδίου για την αντιμετώπιση της αύξησης των περιστατικών.

Πιο συγκεκριμένα εκτός από την Α’ Κλινική Covid ανοίγει πλέον και δεύτερη κλινική κατά του κορωνοϊού, εκεί που ήταν μέχρι πρότινος η Ουρολογική, με αποτέλεσμα πλέον οι κλίνες που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, να ανέρχονται στις 76. Επίσης άνοιξε μέσα στο σαββατοκύριακο και η μονάδα αρνητικής πίεσης που έχει πέντε κλίνες.

Ωστόσο από τους αρμόδιους γιατρούς αναφέρθηκε ότι βιώνουμε ήδη το τέταρτο κύμα με πολλούς ανεμβολίαστους που φαίνεται και από αυτούς που νοσηλεύονται στην Κλινική.

Επίσης στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αυξηθούν οι κλίνες της ΜΕΘ Covid από τέσσερις που είναι τώρα σε οκτώ και αντίστροφα να μειωθούν οι κλίνες της ΜΕΘ για άλλα περιστατικά από οκτώ σε τέσσερα.

Η 55χρονη από τη Μαγνησία που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στη ΜΕΘ με κορωνοϊό είναι το νέο θύμα της πανδημίας στο Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανεμβολίαστη.

Δυστυχώς μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα με τους ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή όντες νικημένοι από τον κορωνοϊό.

Στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται τρεις άνδρες, εκ των οποίων οι δύο Βολιώτες και ο ένας από τη Λαμία.

Τις τελευταίες μέρες έγιναν στο Νοσοκομείο Βόλου διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών από Λαμία και Χαλκίδα, ενώ από το «Αχιλλοπούλειο» διακομίστηκε διασωληνωμένος ασθενής με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.