Μπουρδούμης: Έκραξε τον Λευτέρη Πετρούνια αλλά του αναγνώρισε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη

Μπουρδούμης: Έκραξε τον Λευτέρη Πετρούνια αλλά του αναγνώρισε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη

Tον θυμό του για τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το κίνημα MeToo οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων εξέφρασε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram με μια σειρά instastories. Μεταξύ άλλων ο ηθοποιός έγραψε Γίνε σαν τη Σοφία Μπεκατώρου, μην γίνεις σαν τον Λευτέρη Πετρούνια.

 
Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, μετά και την τηλεοπτική συνέντευξη του Λευτέρη Πετρούνια στην οποία ζήτησε μια τεράστια συγγνώμη για τις δηλώσεις του τονίζοντας πως «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος», προχώρησε σε νέα ανάρτηση χαιρετίζοντας το θάρρος του Ολυμπιονίκη.

Η δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια
   
«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν,εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… Δεν έχω δει κάτι… Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει «τα φώτα πάνω του» ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό» είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας στις τηλεοπτικές κάμερες αναφερόμενος στο ελληνικό MeToo και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Η αναδιατύπωση του Ολυμπιονίκη
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση του προχώρησε ο Λευτέρης Πετρούνιας μέσω των social media.

«Η δήλωσή μου πήρε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη» έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας σε instastory στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

   
Η δημόσια συγγνώμη στον «αέρα» του Ant1
Μια τεράστια συγγνώμη ζήτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας ο οποίος, όπως είπε στον «αέρα» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Ant1, ήθελε ο ίδιος να βγει «ζωντανά» το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέφερε αρχικά: «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου. Βγήκα χέρι χέρι με την Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει διαδικτυακά σεμινάρια με την Σοφία Μπεκατώρου για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και για το πώς θα εξαλειφθούν. Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανήσυχος για τη σάπια κοινωνία που ζούμε. Σκεπτόμενος το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, καθώς ερωτήθηκα για το κίνημα metoo στον πρωταθλητισμό, αυτό που απάντησα – και εκεί είναι το λάθος μου ότι δεν το διευκρίνισα – είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με κάποιες καταγγελίες που έγιναν στην ενόργανη γυμναστική για ψυχολογική βία, στις οποίες όταν έγιναν αυτές οι δηλώσεις εγώ ήμουν αγέννητος – και όπως έχω πει και στο παρελθόν για κάποια περιστατικά για τα οποία δεν τα γνωρίζω και σε ό,τι αφορά την ψυχολογικά βία, το εννοώ και άφησα ίσως και λανθασμένα τη μικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό άθλημα. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας».

Τα instastories του Αλέξανδρου Μπουρδούμη
«Γίνε σαν τη Σοφία Μπεκατώρου. Μην γίνεις Λευτέρης Πετρούνιας» έγραψε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης σε ένα instastory μόλις άκουσε τις δηλώσεις του Ολυμπιονίκη για το ελληνικό MeToo εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεση του.

   
«Φαντάζομαι ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν γνώριζε ότι η ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς ήταν ένα από τα 250 θύματα του Λάρι Νάσαρ. Μάλλον είχε παράπονο που δεν πέτυχε ως αθλήτρια» έγραψε στην συνέχεια ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

   
«(Εάν, εάν, εάν…) Η αμφιβολία δηλητηριάζει τα πάντα, χωρίς να σκοτώνει τίποτα» τόνισε στην συνέχεια ο ηθοποιός.

   
«Λευτέρη Πετρούνια λυπάμαι πολύ. Είστε ο πιο αδύναμος κρίκος» υπογράμμισε στην συνέχεια ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

   
«Λευτέρη Πετρούνια είσαι ένας τιτάνας του αθλητισμού! Βρες τη δύναμη που ξέρω ότι κρύβεις μέσα σου για να πεις στον κόσμο που σε στηρίζει τόσα χρόνια την αλήθεια. Την αλήθεια σου!» παρότρυνε στην συνέχεια ο ηθοποιός τον Ολυμπιονίκη.

   
Μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του Λευτέρη Πετρούνια στην οποία ζήτησε συγγνώμη από όλους, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης προχώρησε σε νέα ανάρτηση τονίζοντας πως ο Ολυμπιονίκης πήρε το πιο σπουδαίο του μετάλλιο.

πηγή madata.gr