Νέα τροπή - σοκ για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι του Αλμυρού

Νέα τροπή - σοκ για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι του Αλμυρού

Νέα τροπή πήραν οι έρευνες για τον αιφνίδιο θάνατο 62χρονου ναυτικού που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με αποκλειστικό δημοσίευμα, τον περασμένο Αύγουστο στο μηχανοστάσιο φορτηγού πλοίου υπό σημαίας Αλβανίας, το οποίο φόρτωνε σίδερα στο λιμάνι του εργοστασίου Sovel στην Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, κλιμάκιο πραγματογνωμόνων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας βρίσκεται στην περιοχή από χθες και διενεργεί έρευνες. Υπό διερεύνηση είναι όλα τα ενδεχόμενα, όπως του ναυτικού ατυχήματος, αλλά και της εγκληματικής ενέργειας. Η σορός του άτυχου άνδρα διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της περαιτέρω προανάκρισης ότι έφερε κακώσεις στον θώρακα.

Ο 62χρονος, ο οποίος ήταν μηχανικός, απεβίωσε στις 24 Αυγούστου στις 14:00. Τότε θεωρήθηκε πιο πιθανό ο άτυχος άνδρας να εξέπνευσε από φυσιολογικά αίτια, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε παρουσιάσει υψηλή πίεση. Στο πλαίσιο των καταθέσεων οι συνάδελφοί του είχαν δηλώσει ότι πιθανώς τα αίτια θανάτου να ήταν παθολογικά. Ωστόσο κανένας δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβη. Κανείς δεν δήλωσε ότι ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Το Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης διέταξε προανάκριση για τη διαπίστωση των συνθηκών του αιφνίδιου θανάτου. Μεταξύ άλλων παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη νεκροψία προέκυψαν στοιχεία, που παραπέμπουν σε θάνατο, που δεν έχει επέλθει από φυσιολογικά αίτια. Η σορός του άτυχου άνδρα διαπιστώθηκε ότι έφερε κακώσεις στον θώρακα. Κλιμάκιο πραγματογνωμόνων εξετάζει κάθε στοιχείο στο μηχανοστάσιο του πλοίου, που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση. Οι πραγματογνώμονες ερευνούν το σημείο, όπου ο ναυτικός εντοπίστηκε νεκρός, εξετάζουν αν σημειώθηκε πτώση από ύψος και αν ναι από ποιο, κάθε παράμετρο γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο.

Το φορτηγό πλοίο βρίσκεται στην περιοχή, καθώς η πλοιοκτήτρια εταιρεία συνεργάζεται με τη Sovelκαι το πλήρωμα ταξιδεύει συχνά στην Αμαλιάπολη για προμήθεια υλικών.

Ο 62χρονος θα επέστρεφε στην πατρίδα του στην Αλβανία με τους υπόλοιπους ναυτικούς την ημέρα του θανάτου του. Λίγες ώρες απέμεναν για να τελειώσει την εργασία του, όταν εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις.

Οι ναυτικοί προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ στο σημείο είχε μεταβεί γιατρός από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες ανάνηψης δεν επανερχόταν.

Για τον αιφνίδιο χαμό είχε ειδοποιηθεί η πρεσβεία της Αλβανίας για την ενημέρωση της οικογένειάς του. Η προανάκριση συνεχίζεται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

taxydromos.gr