Ναύσταθμο στο λιμάνι του Βόλου έφερε η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Ναύσταθμο στο λιμάνι του Βόλου έφερε η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

“Στο θέμα της δημιουργίας Ναυστάθμου στο λιμάνι του Βόλου εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες

και φορείς όμως σίγουρα θα βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος προκειμένου να υλοποιηθεί” επεσήμανε χθες (17/06/2021) από το Βόλο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του. Ο κ. Φλώρος επισκέφθηκε τους πεζοναύτες στο αρματαγωγό στο λιμάνι αλλά και το στρατόπεδο Γεωργούλα.

Ειδικότερα για το θέμα του ναυστάθμου τόνισε ότι «απαίτηση η δική μας είναι να υπάρξει σύζευξη των μονάδων με τα πλοία, τα οποία είναι οι φορείς που τους μεταφέρουν προκειμένου να εκτελέσουν το υπηρεσιακό τους έργο. Από εκεί και πέρα θα βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα συναρμόδια Υπουργεία τα οποία εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη χρήση και στην εκμετάλλευση του λιμανιού».

Ο κ. Φλώρος δήλωσε για τους πεζοναύτες ότι αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις και ότι ο ίδιος είχε υπηρετήσει στο στρατόπεδο Γεωργούλα. «Είναι ένα πάρα πολύ δυνατό κομμάτι του ελληνικού Στρατού και εξειδικευμένο. Επενδύουμε στην εκπαίδευσή τους. Είναι ένα κομμάτι από τα πλέον αξιόμαχα και δυναμικά. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα εξακολουθήσει να είναι». Ανέφερε ακόμη ότι οι πεζοναύτες είναι μία από τις μονάδες που θα συγκροτήσουν τη νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, που μόλις προ ολίγων ημερών πέρασε από το ΚΥΣΕΑ.

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά ευχήθηκε να «έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι, ο καθένας, βέβαια, όπως εννοεί την ησυχία του, και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».