Ο Hamilton… σπάει τη σιωπή του

Ο Hamilton… σπάει τη σιωπή του

Ο Sir Lewis Hamilton μίλησε, μέσω δελτίου τύπου αλλά και video για πρώτη φορά μετά το φινάλε της σεζόν του 2021 στο Grand Prix του Abu Dhabi.

Δεν ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ούτε επιβεβαίωσε ότι θα είναι στο φετινό grid της Formula 1.

Ο Sir Hamilton «σπάει» τη σιωπή για να ευχηθεί χρόνια πολλά για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά αλλά και για να ανακοινώσει μία… σχολική πρωτοβουλία.

Ο Lewis Hamilton εμφανίστηκε σε ένα video της Mercedes F1 Team για να γιορτάσει την Κινεζική Πρωτοχρονιά. Ο 37χρονος έχει ένα νέο κούρεμα και εμφανίζεται μαζί με τον νέο συναθλητή του στην Mercedes George Russell σε video, που έχει αναρτηθεί στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Επίσης εξέδωσε και ένα δελτίο τύπου για μία νέα κίνηση της «Mission 44».

Το φιλανθρωπικό του ίδρυμα «Mission 44» επιδιώκει να δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς, και υπόσχεται να δώσει 1.200.000 ευρώ σε μια περίοδο δύο ετών. «Η κατανόηση και η αντιμετώπιση ζητημάτων που οδηγούν σε αποκλεισμό των νέων από το σχολείο είναι πολύ σημαντική για μένα», είπε ο Sir Hamilton και πρόσθεσε:

«Έχοντας βιώσει άδικους αποκλεισμούς κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο σχολείο, καταλαβαίνω πόσο ενοχλητικό και αγχωτικό μπορεί να είναι. Όταν ξεκινήσαμε το Mission 44 πέρυσι, η υλοποίηση πρωτοβουλιών όπως αυτές ήταν προσωπική προτεραιότητα και είμαι ευγνώμων που έχω την υποστήριξη της Sky για να βοηθήσω την Mission 44 να αναλάβει δράση».

Το ίδρυμα του επτά φορές πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή στοχεύει να μειώσει τα ποσοστά σχολικού αποκλεισμού, να τους αποτρέψει και να βελτιώσει τις συνθήκες των αποκλεισμένων μαθητών και να ανακαλύψει, που χρειάζονται υποστήριξη οι μαθητές, ενώ παράλληλα δημιουργεί προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mission 44 Jason Arthur πρόσθεσε: «Η πρόληψη των σχολικών αποκλεισμών είναι ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι αποκλεισμένοι μαθητές συχνά πρέπει να αντιμετωπίσουν μια σειρά από περίπλοκες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις, όπως η φτώχεια, ο ρατσισμός και η ψυχική ασθένεια που τους αναγκάζουν να αντιμετωπίζουν τόσο μειονεκτήματα όσο και διακρίσεις στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

video
πηγή newsauto.gr