Ο δήμαρχος Αλμυρού για τις μαθητικές καταλήψεις

Ο δήμαρχος Αλμυρού για τις μαθητικές καταλήψεις

Οι μαθητές, η νέα γενιά, είναι το μέλλον του κάθε τόπου.

Δέχτηκα στο Δημαρχείο αντιπροσωπεία των μαθητών του Γενικού Λυκείου της πόλης μας που τελεί υπό κατάληψη για σειρά αιτημάτων που αφορούν κυρίως θέματα ασφάλειας και υγιεινής στο σχολείο τους υπό τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του ιού covid19.

Διέκρινα ωριμότητα, υπευθυνότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον από τη μεριά τους για να καταθέσουν τη δική τους τεκμηριωμένη άποψη για προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας, βελτίωση των σχολικών υποδομών και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη με προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Θέλω να τους ξεκαθαρίσω πως συμμερίζομαι απόλυτα τους φόβους, τις αγωνίες τους και την προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Οι περιστάσεις είναι δύσκολες και κρίσιμες για όλους και μέσα σ' αυτές οφείλεται ασφαλέστατα μια επιπλέον φροντίδα από την πλευρά της Πολιτείας για τα παιδιά μας, τους αυριανούς δημότες και πολίτες.

Η κοινωνία της οποίας τα μέλη μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να διεκδικούν -υπεύθυνα- πράγματα για τη ζωή τους, ταυτόχρονα με την πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεών τους προς αυτήν, μπορεί βάσιμα να ελπίζει στο μέλλον.

Θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου πως η κατάληψη σχολικών μονάδων από τους μαθητές, μπορεί κάποτε να συνεισφέρει στη δημοσιοποίηση του προβλήματος, άρα και στην ευαισθητοποίηση των αρμόδιων αρχών για την επίλυσή του.

Εφόσον όμως επιτευχθεί αυτό, δεν μπορεί να συνεχίζεται πέρα από ένα εύλογο χρονικό όριο, διότι χάνονται πολύτιμες ώρες διδασκαλίας που θα είναι δύσκολο να αναπληρωθούν, ιδιαίτερα σε μια σχολική χρονιά όπως η φετινή, με πολύ λίγες βεβαιότητες ως προς τον τρόπο ολοκλήρωσής της.

Είμαι βέβαιος πως και οι ίδιοι οι μαθητές θα σταθμίσουν με σύνεση, ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα δεδομένα που διαμορφώνονται, τις δυνατότητες που υπάρχουν και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους, και θα αποδείξουν έμπρακτα την πίστη τους στο ιδανικό της μόρφωσης, καθώς και στις γνώσεις και τις δεξιότητες που μπορεί να τους προσφέρει ένα ποιοτικό και αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο.

-Ο-
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ