Ο Δήμος Αλμυρού συμμετείχε στο επιστημονικό συνέδριο του «Κλεισθένη» (φωτογραφίες)

Ο Δήμος Αλμυρού συμμετείχε στο επιστημονικό συνέδριο του «Κλεισθένη» (φωτογραφίες)

Το παρών έδωσε ο Δήμος Αλμυρού και στις εργασίες του 4ήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», το Δήμο Παλαιού φαλήρου, το Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Forum Training & Consulting, και το Φορέα Διοργάνωσης Θεματικών Εκθέσεων Attica Green Expo.  Τον Δήμο Αλμυρού εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος και η Γενική Γραμματέας του Δήμου, κα Ανδρονίκη Κυριτσά.

Ο Δήμαρχος, κ. Χατζηκυριάκος, ως ομιλητής στην ημερίδα για τις Ενεργειακές Κοινότητες και στα on stage talks της Attica Expo, όπου ανέπτυξε την εμπειρία της Σύστασης Ενεργειακής Κοινότητας, τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε, η εξοικονόμηση ενέργειας, τις δράσεις προστασίας περιβάλλοντος καθώς και τον ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού στην πράσινη μετάβαση & την κυκλική οικονομία, ήταν τα βασικά θέματα που προσκλήθηκα, ως Δήμαρχος Αλμυρού.

Η Γενική Γραμματέας, κα Κυριτσά, συμμετείχε ως ομιλήτρια στις θεματικές "Νομοθετικό Πλαίσιο & Εφαρμογή Συστήματος Προισταμένων" και "Ομαδική Συνεργασία & Κοινωνικές Δεξιότητες" και ως συντονίστρια στην επιστημονική εσπερίδα "Νέο Εκλογικό Σύστημα και Διαδικασίες Ανάδειξης Δημοτικών Αρχών 2023".

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος "Ο στόχος της κατάλληλης προετοιμασίας και της ετοιμότητας μας έναντι κάθε κινδύνου που δημιουργεί το συγχρονο περιβάλλον είναι ο κοινός τόπος όλων μας. Από κοινού με τις υπηρεσίες μας, τους Αντιδημάρχους και τους Συνεργάτες μου μένουμε προσηλωμένοι στο στόχο αυτό, εργαζόμαστε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια ώστε να προετοιμαστούμε και να διεκδικήσουμε κάθε χρηματοδότηση που θα εξασφαλίσει στον Αλμυρό και στις επόμενες γενιές έργα με υπεραξία και προοπτική"

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Αλμυρού, ο Δήμαρχος παρέλαβε βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων, στην κατηγορία Αξιοποίηση Εθνικών, Κοινοτικών και Ευρωπαϊκών πόρων, καθώς αξιοποιήθηκαν σχεδόν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούσαν την περιοχή.