Πανελλαδικές 2022: Ανακοινώνονται την Τρίτη οι βαθμολογίες – Πώς να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό

Πανελλαδικές 2022: Ανακοινώνονται την Τρίτη οι βαθμολογίες – Πώς να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό

 Μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου μπορούν οι υποψήφιοι, που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο, να αποκτήσουν από το λύκειό τους, τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Όπως αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας,  η ανακοίνωση της βαθμολογίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων προγραμματίζεται να γίνει την Τρίτη μετά τις 13:00.

    Διαβάστε επίσης: Στην «μάχη» της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου

Την ίδια ημέρα, που θα γίνει η ανακοίνωση των βαθμολογιών με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας θα αναρτηθούν και οι βαθμοί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr ενώ θα γνωστοποιηθούν στους υποψήφιους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.
Μέχρι την Πέμπτη οι κωδικοί

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου μπορούν οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) των Πανελλαδικών 2022 που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) να αποκτήσουν από το λύκειο τους τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) έτους 2022  θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.
Πώς να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό

Η διαδικασία της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου θα συνεχίζεται μέχρι τα μέσα του Ιουλίου και ειδικά φέτος αποδεικνύεται μια σύνθεση υπόθεση, καθώς διαφορετικά τμήματα θα απαιτούν διαφορετικό συνδυασμό μορίων για την είσοδο στα προγράμματα τους.

Κι αυτό γιατί το κάθε ΑΕΙ καθόρισε μόνο του τους συντελεστές στα μαθήματα βαρύτητας για τα προγράμματα του. Έτσι, φέτος δεν υπάρχει βαθμολογική «αντιστοίχιση» τμημάτων, οπότε και δεν μπορεί να γίνει ευθεία σύγκριση με τα δεδομένα της περυσινής εξεταστικής χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι πρέπει να ξέρουν ότι κατά την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου δεν πρέπει να παρασύρονται από την πιθανά υψηλή ή χαμηλή βαθμολογία που μπορεί να έχουν, αλλά να φροντίσουν να μελετήσουν σοβαρά τα βαθμολογικά τους δεδομένα και να καλύψουν όσα περισσότερα σενάρια μπορούν για την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Και βέβαια, πάντα, στα τμήματα που τους ενδιαφέρουν και όχι σε άλλα που προσφέρουν σπουδές οι οποίες δεν κερδίζουν το ενδιαφέρον τους.

Επίσης, όπως αναφέρουν και οι ψυχολόγοι, τις επόμενες ημέρες δεν πρέπει να παρασυρόμαστε  από συμβουλές άλλων ή προβλέψεις, αλλά απλά να τις αξιολογούμε ήρεμα και λογικά.

Σημαντική είναι και η αξιολόγηση σοβαρών μελετών που εκπονούνται κατά καιρούς στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό σχετικά με τις προοπτικές των επαγγελμάτων που μας ενδιαφέρουν, τα νέα επαγγέλματα που τυχόν αναδύονται στην χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

https://www.in.gr