Σε Κρόκιο, Μικροθήβες, Αϊδίνι και Ν. Αγχίαλο για τη χαλαζόπτωση ο Αλ. Μεϊκόπουλος

Σε Κρόκιο, Μικροθήβες, Αϊδίνι και Ν. Αγχίαλο για τη χαλαζόπτωση ο Αλ. Μεϊκόπουλος

O βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

πραγματοποίησε επίσκεψη το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, στις περιοχές του Κροκίου, των Μικροθηβών, του Αϊδινίου και της Ν.Αγχιάλου, που επλήγησαν μετά την τελευταία, σφοδρή χαλαζόπτωση. Κάτοικοι και τοπικοί φορείς εξέφρασαν την απόγνωση τους για τις καταστροφές και την αγωνία τους για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Ο κ. Μεϊκόπουλος διαπίστωσε κατά την περιήγησή του τις ζημιές που επέφερε η κακοκαιρία στις καλλιέργειες αμπελιών, σε ελαιόδεντρα, καλλιέργειες αμυγδαλιών, καλαμποκιών και άλλων καλλιεργειών.
Η καταστροφή από τη χαλαζόπτωση επισφραγίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού, καθώς οι αγρότες του νομού, ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις και τις ενισχύσεις που τους «έταξαν» κατά τις επισκέψεις τους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μετά τα καιρικά φαινόμενα «ΙΑΝΟΣ» και «ΜΗΔΕΙΑ». Ο κ. Μεϊκόπουλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα της άμεσης καταγραφής και αποζημίωσης των πληγέντων καλλιεργειών από τον ΕΛΓΑ και δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί στενά το θέμα και αν χρειαστεί θα επανέλθει με σχετική ερώτηση στο κοινοβούλιο.
Η απόγνωση των αγροτών του νομού μας αποτυπώνεται από τα λόγια ενός πληγέντα που πλησίασε τον βουλευτή και του είπε: «Ψίχουλα μας έδωσαν στην προηγούμενη καταστροφή και τώρα 5 μέρες μετά δεν έχουν έρθει να δουν τις ζημιές. Δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες βλέπουμε τις καλλιέργειες μας να καταστρέφονται και περιμένουμε τον ΕΛΓΑ ανήμποροι να κάνουμε κάτι».
Ο βουλευτής επισκέφθηκε και την κατεστραμμένη από την επέλαση του ΙΑΝΟΥ γέφυρα του Χολορέματος, που αποτελεί το φυσικό όριο μεταξύ Αϊδινίου και Κροκίου. Ο προγραμματισμός είναι η αποκατάσταση της γέφυρας να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως όμως διαπίστωσε, οι εργασίες αποκατάστασης έχουν προχωρήσει ελάχιστα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο η γέφυρα να είναι έτοιμη εντός χρονοδιαγράμματος. «Παρά το γεγονός ότι η γέφυρα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής, η επισκευή της έχει ήδη καθυστερήσει και θα πάρει πολύ περισσότερο από το προγραμματιζόμενο για να ολοκληρωθεί», σημείωσε ο βουλευτής.
Ο κ. Μεϊκόπουλος ενημερώθηκε επίσης για το μείζον θέμα του καθαρισμού των ρεμάτων, τονίζοντας πως ο καθαρισμός, ακόμα και έγκαιρος αποτελεί προσωρινή διαχείριση και δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα. «Αυτό που χρειάζεται άμεσα η περιοχή της Μαγνησίας που τελευταία χρόνια πλήττεται συστηματικά από ακραία καιρικά φαινόμενα είναι μόνιμα και αποτελεσματικά αντιπλημμυρικά έργα», επεσήμανε και ανέφερε ότι τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να προχωρήσει ο κρατικός μηχανισμός σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των κατοίκων και των καλλιεργειών από μελλοντικές κακοκαιρίες.