Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί η τοπική Εκκλησία- Κληρικοί… στο μικροσκόπιο της Μητρόπολης για τα εμβόλια

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί η τοπική Εκκλησία- Κληρικοί… στο μικροσκόπιο της Μητρόπολης για τα εμβόλια

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί η τοπική Εκκλησία «προεξάρχοντος» του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου, με αφορμή την παρακοή… κληρικών να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Μάλιστα ανησυχεί ιδιαίτερα τον κ. Ιγνάτιο ο τρόπος, με τον οποίο ιερείς προσπαθούν …να αποφύγουν να κάνουν το εμβόλιο.Η προχθεσινή αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για Βολιώτη γιατρό που φέρεται να έχει στήσει «φάμπρικα» παροχής ιατρικών γνωματεύσεων προκειμένου να εξαιρεθούν του εμβολιασμού υπάλληλοι επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα αρτηριακής πίεσης… «ακουμπά» και τοπικούς κληρικούς. Τουλάχιστον τρεις ιερείς τις τελευταίες μέρες φέρεται να έχουν προσκομίσει στη Μητρόπολη πανομοιότυπες γνωματεύσεις ζητώντας ουσιαστικά να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να απευθυνθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας. Ο έλεγχος επί των συγκεκριμένων γνωματεύσεων που φέρουν την υπογραφή του ίδιου γιατρού από ό,τι δείχνουν τα πράγματα είναι αναπόφευκτος.

Η ενέργειά τους φέρεται να έχει ενοχλήσει σφόδρα τον τοπικό ιεράρχη. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού αφενός έχει πρωτοστατήσει υπέρ των εμβολιασμών και θα περίμενε κανείς οι άμεσοι συνεργάτες του να είναι «σύμμαχοι» στην προσπάθειά του, αφετέρου η τοπική Εκκλησία τις τελευταίες εβδομάδες θρήνησε εξαιτίας του κορονοϊού την απώλεια δύο ιερέων και ενός ψάλτη, όλοι τους ανεμβολίαστοι.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος το 30% των ιερέων είναι ανεμβολίαστο. Για αυτόν τον λόγο είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σε rapid test, σύμφωνα με την εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλες τις ενορίες.

«Σας απευθύνω πατρική έκκληση και παράκληση όσοι δεν έχετε εμβολιαστεί να το πράξετε, εφόσον βέβαια δεν σας το απαγορεύει ο θεράπων ιατρός σας. Αρχικά, μπορεί όλοι να είχαμε φόβους ή επιφυλάξεις. Τα δεδομένα, όμως, πλέον δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης και συνωμοσιακής θεωρίας. Το ενδεχόμενο παρενεργειών από τον εμβολιασμό δεν μπορεί να σταθμιστεί με το αυξημένο ενδεχόμενο νόσησης και θανάτου. Με τον εμβολιασμό προστατεύουμε τον εαυτό μας και αναμφίβολα συμβάλλουμε στο κοινό καλό.

Πέρα από τη θερμή και επαναλαμβανόμενη πατρική μου σύσταση να εμβολιαστείτε δεν μπορώ βέβαια να αναγκάσω κάποιον από εσάς να το πράξει. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πράξει ό,τι θεωρεί σωστό. Στη συνέχεια, όμως, ο καθένας μας αναλαμβάνει την ευθύνη των ελεύθερων επιλογών του.

Για όσους επιλέξουν να μην εμβολιαστούν είναι αυστηρώς υποχρεωτικό να διενεργούν κάθε εβδομάδα διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) και να αποστέλλουν έως την Παρασκευή τα αποτελέσματα, επίσης, στο mail της Μητροπόλεως. Δεν χωρεί καμία αμέλεια στην τήρηση αυτής της υποχρέωσης. Σε περίπτωση μη τήρησης θα υπάρχουν κυρώσεις», προειδοποιούσε ο Σεβασμιώτατος στην ίδια εγκύκλιο που ως φαίνεται… δεν έτυχε της αποδοχής που θα έπρεπε σε μερίδα κληρικών.

www.astratv.gr