Στον ΓΣΑ θα αγωνίζεται Ο Μιχ. Πελεκάνος - Δηλώσεις ενόψει της φετινής αγωνιστικής σεζόν

Στον ΓΣΑ θα αγωνίζεται Ο Μιχ. Πελεκάνος - Δηλώσεις ενόψει της φετινής αγωνιστικής σεζόν

Ο Μιχάλης Πελεκάνος θα συνεχίσει την καριέρα του στην ιστορική ομάδα μπάσκετ του Αλμυρού. Ο ιδιος με την παρουσία του σήμερα στο κλειστό γήπεδο Αλμυρού δήλωσε πως είναι χαρούμενος που βρίσκεται σε μία ομάδα η οποία διακρίνεται από θερμό κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας που γνώρισε από τις πρώτες προπονήσεις. Παράλληλα, τόνισε πως κύριος στόχος της ομάδας φέτος είναι η άνοδος.
Επίσης, χαρακτηριστικα δήλωσε πως η παρουσία του στην ομάδα οφείλεται στην άριστη σχέση που ανέπτυξε με τον Δήμο Περπερίδη τον οποίο και γνώρισε στην «Φάρμα» αλλά και στην μεγάλη προσπάθεια του Γιάννη Μελέτη και του Θανάση Μασούρα οι οποιοί όπως τόνισε και ο ίδιος έκαναν τα πάντα για να έρθει στην ομάδα.
Ακόμα, μετά απο συζήτηση με τον Δήμο Περπερίδη παρακολουθούσε την ομάδα από τον Ιανουάριο θέλοντας να «γνωρίσει» το ρόστερ και τον προνητή της ομάδας, τον οποίο είχε συναντήσει στις ακαδημίες της Εθνικής Ελλάδος χαρακτηρίζοντας τον εξαίρετο τόσο ως άνθρωπο όσο και ως προπονήτη.
Επιπλέον, στην ερώτηση που δέχτηκε για την πόλη του Αλμυρού την χαρακτήρισε ως μία ήσυχη πόλη κάτι που στον ίδιο αρέσει.
Τέλος, θα προσπαθήσει να αποτελέσει πρότυπο και για τα νέα παιδία της ομάδος, να μεταδώσει την εμπειρία του αλλά και να τους μάθει πως να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις εντός και εκτός παρκέ πιστοποιόντας το με την παρουσία του στην βράβευση των ακαδημιών.

Ο Μιχ. Πελεκάνος ξεκίνησε την καριέρα του το 1999 από την ομάδα του Γ.Σ. Περιστερίου και στη συνέχεια, το 2004, μεταγράφηκε στη ΑΕΚ και από εκεί, μετά από δύο σαιζόν, στον Πανελλήνιο. Το καλοκαίρι του 2007 πληροφορήθηκε πως η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθούσε την πορεία του τα 2 τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να τον εντάξει στο δυναμικό της.
Την επόμενη χρονιά υπέγραψε στον Ολυμπιακό όπου παρέμεινε μέχρι το 2012 κερδίζοντας την Ευρωλίγκα, παίζοντας παράλληλα ως δανεικός στο Μαρούσι τη σαιζόν 2009-2010.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Άρης Θεσσαλονίκης στον οποίο παρέμεινε για δύο σαιζόν. Το 2014 υπέγραψε στη ρουμάνικη Πλοϊέστι, και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας. Το 2015 επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα ξανά για τα χρώματα του Άρη Θεσσαλονίκης Τον Μάιο του 2016 συμπλήρωσε 400 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα Ελλάδας. Το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε στον Πανιώνιο, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας.

Το 2017 υπέγραψε στον Οίακα Ναυπλίου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Το 2018 και αφού η ομάδα ανέβηκε στην Β' Εθνική, ο Πελεκάνος ανανέωσε τη συνεργασία του.
Τον Σεπτέμβριο του 2019, επέστρεψε στην Μπάσκετ Λιγκ, για λογαριασμό του Ήφαιστου Λήμνου.
Στις 26 Αυγούστου 2020, μετά από ένα χρόνο στον Ήφαιστο, επέστρεψε με διπλό ρόλο στον Οίακα Ναυπλίου (ως αθλητής και ως υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής του συλλόγου).
Τον Σεπτέμβριο του 2021, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΟ Ερμιονίδας.

Με την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας το 2007 κατακτώντας την τέταρτη θέση. Το 2008 αγωνίστηκε στο Προολυμπιακό Τουρνουά, κερδίζοντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008 στο Πεκίνο, και στο οποίο κατέκτησε την πέμπτη θέση. Συνολικά με το εθνόσημο έχει 31 αγώνες με 75 πόντους (μ.ο: 2.42).