Στον ΕΛΓΑ Λάρισας οι πληγέντες κτηνοτρόφοι της Ν. Αγχιάλου- Στην Ν. Αγχίαλο οι αγρότες

Στον ΕΛΓΑ Λάρισας οι πληγέντες κτηνοτρόφοι της Ν. Αγχιάλου- Στην Ν. Αγχίαλο οι αγρότες

Στον ΕΛΓΑ Λάρισας θα πρέπει

να απευθυνθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν από τη θεομηνία, ενώ οι αγρότες μπορούν να απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στη Ν. Αγχίαλο.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αντιδημαρχία Περιφερειακών Ενοτήτων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Δημοτική Ενότητα της Νέας Αγχιάλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σχετικά με τις ζημιές, που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, γίνεται γνωστό ότι:

1. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, των οποίων έχει πληγεί το ζωϊκό κεφάλαιο, θα πρέπει να απευθύνονται απευθείας στον ΕΛΓΑ Λάρισας (τηλ. 2410231300 εσωτ. 2), προκειμένου να δηλώσουν τις απώλειες των ζώων τους. Το ίδιο ισχύει και για τους μελισσοκόμους της περιοχής, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημίες.
Για τις ζημιές, που έχουν υποστεί στο πάγιο κεφάλαιο και στα αποθηκευμένα προϊόντα, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση στον Ανταποκριτή ΕΛΓΑ προσκομίζοντας τον ακριβή αριθμό των ζημιωθέντων προϊόντων και των παγίων.

2. Όσοι έχουν υποστεί ζημιές στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις (αμπέλια, ελιές, αμυγδαλιές, καρυδιές κλπ) θα πρέπει να προσέρχονται στο γραφείο του Ανταποκριτή ΕΛΓΑ Νέας Αγχιάλου (κο Στέλιο Δράγνη τηλ. 2428350311) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έχοντας μαζί τους τη δήλωση καλλιέργειας 2020, προκειμένου να υποβάλλουν την σχετική δήλωση ζημιάς, τόσο για την απώλεια παραγωγής όσο και για ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο.

3. Όσοι έχουν υποστεί ζημιές σε εκτός αποζημίωσης ΕΛΓΑ – ΚΟΕ μεταφερόμενα εργαλεία, εξοπλισμό, που δεν είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της αγροτικής εκμετάλλευσης, σε αυτοκίνητα, αγροτικά οχήματα, αντλίες γεωτρήσεων και οικίσκους καθώς και σε σωλήνες άρδευσης, μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο της γραμματείας της Δ. Ε. Νέας Αγχιάλου (κα Ελένη Γιαννακοσιάν τηλ. 2428350333) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες προκειμένου και γίνει καταγραφή των ζημιωθέντων αντικειμένων.

4. Για όσους έχουν υποστεί ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις και οικοσκευές, εντός των προσεχών ημερών θα ανοίξει ηλεκτρονική εφαρμογή, στην οποία θα δηλώνονται ηλεκτρονικά οι ζημιές από τους πληγέντες».

πηγή: www.magnesianews.gr