Συνάντηση Μαραβέγια - Κουτσάφτη με τον Γ. Γεωργαντά: Δέσμευση για λύση στο πρόβλημα αγροτικής οδοποιίας

Συνάντηση Μαραβέγια - Κουτσάφτη με τον Γ. Γεωργαντά: Δέσμευση για λύση στο πρόβλημα αγροτικής οδοποιίας

Τη δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Γεωργαντά για την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα αγροτικής οδοποιίας που ταλανίζει τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, απέσπασαν ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης.  

Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου στο γραφείο του υπουργού μεταξύ των τριών πλευρών. Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου διεκδικεί χρηματοδότηση ύψους 860.000 ευρώ για την αποκατάσταση και βελτίωση τμημάτων αγροτικής οδοποιίας και ο κ. Γεωργαντάς υποσχέθηκε να προωθήσει πρόγραμμα για την ένταξη Δήμων με προβλήματα ολοκλήρωσης της αγροτικής οδοποιίας, ειδικά για εκείνους τους Δήμους όπου τα εναπομείναντα αναγκαία κονδύλια είναι μικρά.

Υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι με το συγκεκριμένο έργο θα επιτευχθεί η οριστική αποκατάσταση και βελτίωση των υπολοίπων τμημάτων αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου (μήκος περίπου 5,20km). Τα συγκεκριμένα  τμήματα συνδέονται με κεντρικούς δρόμους του επαρχιακού δικτύου της περιοχής και, επομένως, ωφελούμενοι θα είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου.

Οι εργασίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή Αγ. Δημήτριος προς Ψυγεία και στη θέση Σιτρά προς Φτιρίτσα, και αφορούν γενική εξυγίανση των υφισταμένων οδών είτε είναι με επικάλυψη τσιμέντου είτε είναι απλά χωματόδρομοι, μικρές βελτιώσεις στο κατάστρωμα των αγροτικών οδών και αποξηλώσεις παλαιών τμημάτων οδών, κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων στο μεγαλύτερο τμήμα των οδών, κατασκευή επενδυμένης τάφρου τριγωνικής διατομής σε μεγάλο μήκος των δρόμων, κατασκευή σωληνωτών, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικές εργασίες και επίστρωση με σκυρόδεμα.