Συναγερμός στον Βόλο: Θετική στον COVID ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια σε εμβολαστικό κέντρο!

Συναγερμός στον Βόλο: Θετική στον COVID ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια σε εμβολαστικό κέντρο!

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές υπηρεσίες του Βόλου

από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε νοσηλεύτρια που παραμένει ανεμβολίαστη και εργάζεται στο Κέντρο Υγείας της πόλης, από το οποίο καθημερινά περνούν δεκάδες πολίτες προκειμένουν να εμβολιαστούν κατά της φονικής πανδημίας.  Στη διοίκηση της υγειονομικής μονάδας ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού, ενώ ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοί της, αλλά και εμβολιασμένοι πολίτες που πέρασαν τα τελευταία 24ωρα από τη δομή, ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση που εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα.

Είναι χαρακτηριστικό οτι από τα εξήντα άτομα που εργάζονται στο Κέντρο Υγείας σε θέσεις νοσηλευτικού και παραιατρικού προσωπικού, περίπου δέκα δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, έξι μήνες μετά την δυνατότητα που τους δόθηκε να το κάνουν κατά προτεραιότητα!
Υποχρέωση στον εμβολιασμό

Τον δρόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών υπέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως όταν καταστεί εφικτή η επιλογή όλων των εμβολίων για όλους τους πολίτες τότε θα μπουν σε εφαρμογή διευκολύνσεις για όσους εμβολιάζονται.

Σε πρώτη φάση και αφού δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή Βιοηθικής, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καθιερώσει από το προσεχές φθινόπωρο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών καθώς και των εργαζομένων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων, όπως επισημοποίησε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή στη συζήτηση της νομοθετικής ρύθμισης για την καθιέρωση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού.

Η κυβέρνηση αναμένει εντός των επομένων ημερών το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής, το οποίο και θα δοθεί στη δημοσιότητα, ώστε μετά από έναν σχετικά σύντομο δημόσιο διάλογο να καταλήξουμε και στις πολιτικές μας γύρω από τα θέματα αυτά, αναφέρουν αρμοδιες πηγές.

πηγή:astratv.gr