Την διευθέτηση του Ξηριά Αλμυρού ύψους 1,7εκ. € υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Την διευθέτηση του Ξηριά Αλμυρού ύψους 1,7εκ. € υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Έργα συνολικού ύψους 6,5 εκατ. € για τους δήμους της Μαγνησίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση έξι έργων συνολικού προϋπολογισμού 6,5εκ.€ από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τα οποία αφορούν σε δήμους της Μαγνησίας και το κύριο αντικείμενο τους είναι οι αποκαταστάσεις ζημιών και καταστροφών από τις κακοκαιρίες του 2018 μέχρι και το 2020, αλλά και αναβαθμίσεις αστικών αναπλάσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα τα έργα είναι:

  • Αποκαταστάσεις και κατασκευές οδικών έργων σε Ανήλιο και Ζαγορά (λόγω της κακοκαιρίας του 2018) 2,1εκ.€
  • Αποκαταστάσεις ζημιών στο δήμο Ζαγοράς,1,8εκ.€
  • Αποκαταστάσεις  οδικού δικτύου Δήμου Νοτίου Πηλίου 1,8€
  • Διευθέτηση ρέματος Ξηριά Αλμυρού 1,7εκ. €
  • Ανάπλαση κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου 650.000€
  • Τοποθέτηση κερκίδων στο αθλητικό κέντρο Σούρπης 168.000€

Ο κ. Αγοραστός στις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους της Μαγνησίας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των έργων, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το αν κινδυνεύουν έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να μείνουν ανολοκλήρωτα, λόγω των ανατιμήσεων των πρώτων υλικών στην κατασκευή των έργων, τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν μέτρα.

“Ήδη έχω επικοινωνήσει με τον κ. Κώστα Καραμανλή στο Υπουργείο και ενημερώθηκα ότι εξετάζεται η αναθεώρηση των τιμών για τα έργα που συμβασιοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε οι εργοληπτικές εταιρίες να τα ολοκληρώσουν χωρίς προβλήματα. Δεν είναι γνωστό αν αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεσα έργο σε κίνδυνο, αλλά πρέπει να γνωρίζεται ότι η αύξηση του συνολικού κόστους των υλικών των δημόσιων έργων, φθάνει έως και 35%, όπως  υποστηρίζουν οι εργοληπτικές εταιρείες. Οπότε αν δούμε και τις μεγάλες εκπτώσεις που έχουν δώσει, τότε σίγουρα δεν θα μπορούν να ολοκληρώσουν τα έργα. Εμείς γι αυτό το λόγο θέλουμε τα έργα να πηγαίνουν σε εργοληπτικές εταιρίες που τις γνωρίζουμε και μπορούν να εγγυηθούν για την ομαλή πορεία τους. Κρατήστε ότι θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν γίνει αναθεώρηση, γιατί υπάρχει τεράστια αύξηση στην τιμή των ασφαλτικών και στο σίδερο”.

ertnews.gr