Το καινοτόμο αντιπυρικό υλικό της LG Chem

Το καινοτόμο αντιπυρικό υλικό της LG Chem

Η LG Chem εξελίσσει ένα νέο συνθετικό υλικό που θα προστατεύει την μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ως μέτρο αποφυγής της μετάδοσης υψηλών θερμοκρασιών από τις μπαταρίες, η LG Chem εξελίσσει ένα νέο θερμοανθετικό υλικό, που θα μπει στην παραγωγή από το 2023.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι φωτιές σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ πιο σπάνιες από ότι στα συμβατικά αλλά όταν συμβεί αυτό, χρειάζονται πολύ προσοχή στη διαχείριση. Για τον περιορισμό αυτού του χαρακτηριστικού που κάνει παράλληλα και την κατάσβεση ιδιαίτερα δύσκολη, η LG Chem έχει εξελίξει ένα νέο συνθετικό υλικό που είναι σχεδιασμένο να αποτρέπει τη θερμική διαρροή από τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η κορεατική εταιρεία δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες για το υλικό αυτό, πέραν του ότι αποτελείται από σύνθεση κάποιων συνθετικών υλικών.

Οι δοκιμές του έδειξαν ότι είναι σε θέση να αποτρέψει την εξάπλωση της φλόγας που προκαλείται από τη θερμική διάδοση, για πάνω από δέκα λεπτά με περισσότερους από 1.000 βαθμούς Κελσίου. Η αντοχή αυτή είναι κατά 10 φορές μεγαλύτερη από τα πλαστικά που συναντάμε σε εφαρμογές του είδους σήμερα. Η LG Chem επισημαίνει πως η «θερμική διαφυγή» είναι η κύρια αιτία για τις πυρκαγιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και «καταπολεμώντας» αυτή την ιδιαιτερότητα, θα πετύχει ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό της πιθανότητας για εκδήλωση φωτιάς. Η παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο και η εταιρεία βρίσκεται ήδη στη διαδικασία απόκτησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Ν.Κορέα, τις ΗΠΑ και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ