To υδρογονοκίνητο πρωτότυπο της Αlpine

To υδρογονοκίνητο πρωτότυπο της Αlpine

Η Alpine συνεργάζεται με τo Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού (IED), με το αποτέλεσμα να εκπλήσσει πραγματικά.

Ένα νέο πρωτότυπο, σχεδιασμένο αποκλειστικά από φοιτητές, θα μπορούσε να αποτελεί το στίγμα για τα μελλοντικά σχέδια της Γαλλικής μάρκας που θέλει να έχει μία γκάμα σπορ μοντέλων.

Η Alpine συνεργάστηκε με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού (IED) πάνω στην συγκεκριμένη φιλοσοφία για τη δημιουργία ενός supercar που θα κινείται με υδρογόνο.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου θα γίνουν στις 18 Μαρτίου και μέχρι τότε πρέπει να μείνουμε με τις ελάχιστες πληροφορίες που ακολουθούν τη μοναδική εικόνα του αυτοκινήτου που σχεδίασαν οι φοιτητές της σχολής και περισσότερο προβάλλει το φωτιστικό αποτύπωμά του. Ονομάζεται A4810 και το αυτοκίνητο που είναι σε κλίμακα 1:1 έχει ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή στο σχεδιασμό του 28 φοιτητών.

Το σχέδιο αυτό, είναι μέρος μιας διατριβής με επίσημη υποστήριξη από τη Γαλλική εταιρεία, για το τμήμα του Transportation Design στο IED που βρίσκεται στο Τορίνο. Αυτό που είναι πραγματικά νέο στην προκειμένη περίπτωση, είναι η εικόνα του αυτοκινήτου στο μπροστινό του μέρος που περιλαμβάνει λεπτούς προβολείς και «γραμμή» LED.

Οι λεπτομέρειες που διακρίνονται από την μοναδική εικόνα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αφήνουν υπόνοιες πως το αυτοκίνητο προορίζεται για αποκλειστική χρήση πίστας. Σε αυτό το σημείο, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες που αφορούν στη μηχανολογική υπόσταση του αυτοκινήτου και το μόνο που ξέρουμε είναι πως θα κινείται με καύσιμο το υδρογόνο.

πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ