Χρ. Μπουκώρος: Κοντά στους πληγέντες αγρότες των Μικροθηβών, Ν. Αγχιάλου, Αϊδινίου και Κροκίου

Χρ. Μπουκώρος: Κοντά στους πληγέντες αγρότες των Μικροθηβών, Ν. Αγχιάλου, Αϊδινίου και Κροκίου

Επίσκεψη, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου

που επλήγη από τη προχθεσινή χαλαζόπτωση, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, το πρωί της Τρίτης, 15 Ιουνίου 2021.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας επισκέφθηκε τις περιοχές των Μικροθηβών, της Νέας Αγχιάλου, του Αϊδινίου και του Κροκίου, όπου διαπίστωσε το μέγεθος της ζημιάς που προξένησε στις καλλιέργειες των περιοχών αυτών η χθεσινοβραδινή χαλαζόπτωση. Οι ζημιές σε καλλιέργειες όπως τα αμπέλια, ελιές, φιστικιές, καρυδιές, αμυγδαλιές, καθώς και άλλες δυναμικές καλλιέργειες, είναι πραγματικά πολύ μεγάλες.
Ο βουλευτής Μαγνησίας συνομίλησε με τους αγρότες, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι η ζημιά ειδικά στα αμπέλια είναι σχεδόν ολοσχερής, ενώ το μέγεθος της ζημιάς στις καλλιέργειες ελαίων, καλαμποκιών, αμυγδαλιών αναμένεται να φανεί τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, οι παραγωγοί επεσήμαναν στον βουλευτή ότι βρίσκονται για μια ακόμη φορά σε απόγνωση, καθώς πριν από μερικούς μήνες είχαν πληγεί σημαντικά και από την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού.
Ο Χρήστος Μπουκώρος πρόκειται να επικοινωνήσει με τον ΕΛΓΑ, μεταφέροντας το μέγεθος της καταστροφής στις καλλιέργειες των περιοχών της Νέας Αγχιάλου, ενώ όπως διαπίστωσε, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε την περιοχή σήμερα το πρωί για μια πρώτη εκτίμηση, ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια η διαδικασία των δηλώσεων των ζημιών.
Μετά το πέρας της αυτοψίας, ο βουλευτής Μαγνησίας δήλωσε τα εξής:  «Επισκέφθηκα σήμερα τις περιοχές των Μικροθηβών, της Νέας Αγχιάλου, του Κροκίου και του Αϊδινίου, όπου οι αγρότες με ενημέρωσαν για τις πολύ μεγάλες ζημιές που προκάλεσε η χθεσινοβραδινή χαλαζόπτωση, κυρίως στην αμπελοκαλλιέργεια, στις ελιές, στις καρυδιές, στις αμυγδαλιές και τις φιστικιές.
Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι αγρότες της περιοχής χτυπιούνται για δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο, καθώς η παραγωγή τους είχε καταστραφεί ολοσχερώς και από τον Ιανό.
Ελπίζουμε σε γρήγορες και δίκαιες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ, γιατί οι αγρότες της συγκεκριμένης περιοχής δεν μπορούν να στερηθούν για δεύτερη φορά το εισόδημά τους. Επιπλέον είναι αναγκαίο να εκπονηθούν οι απαραίτητες αντιχαλαζικές πολιτικές, με σκοπό την προστασία του εισοδήματος των παραγωγών, ιδιαίτερα των ευαίσθητων καλλιεργειών, όπως είναι τα αμπέλια, τα μήλα στο Ανατολικό Πήλιο, οι δενδρώδεις περιοχές του Βελεστίνου και της Νέας Αγχιάλου.
Εξάλλου, από τη ζημιά δεν βγαίνει ποτέ κέρδος. Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε δίπλα στους αγρότες και κυρίως ο αρμόδιος διοικητικός μηχανισμός της Πολιτείας, ώστε να ανακουφίσουμε αυτούς τους ανθρώπους που είδαν για ακόμη μια φορά τους κόπους τους να εξανεμίζονται».