Χρ. Μπουκώρος: Οριστικές αποφάσεις για το Ναύσταθμο στη Μαγνησία - Προκρίνεται η θαλάσσια περιοχή του Αλμυρού

Χρ. Μπουκώρος: Οριστικές αποφάσεις για το Ναύσταθμο στη Μαγνησία - Προκρίνεται η θαλάσσια περιοχή του Αλμυρού

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας έχουν λάβει οριστικές αποφάσεις για τη χωροθέτηση του ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα, είναι ειλημμένη απόφαση τόσο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, όσο και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου να μην εγκατασταθεί η διοίκηση αποβατικών δυνάμεων εντός του εμπορικού λιμένος Βόλου.

Προκρίνεται έτσι η χωροθέτηση του ναυστάθμου για τη διοίκηση αποβατικών δυνάμεων στη θαλάσσια περιοχή του Αλμυρού και σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων από τη βάση της 111 Πτέρυγας Μάχης, για την οποία και ολοκληρώνονται οι μελέτες.

Αυτή ήταν η ενημέρωση που παρείχε κατά τη διάρκεια της σημερινής εκτενούς συνάντησής τους ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο βουλευτής Μαγνησίας προέβη στην ακόλουθη σύντομη δήλωση: «Οι σχεδιασμοί της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας γίνονται πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Οι αποφάσεις όμως που μου ανακοινώθηκαν έχουν διττό χαρακτήρα αφενός, γιατί εξυπηρετούν και διευκολύνουν την αξιοποίηση των τεραστίων δυνατοτήτων του εμπορικού λιμανιού του Βόλου, αφετέρου γιατί ανοίγουν τον δρόμο για την εγκατάσταση ενός σημαντικού τμήματος του Πολεμικού μας Ναυτικού, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στον Παγασητικό Κόλπο. Οι αποφάσεις του πρωθυπουργού, του υπουργού Εθνικής Αμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι αυτονόητο ότι έχουν πάντα τη θερμή υποστήριξή μας».