Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, τον χειμώνα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά. Το 4ο κύμα

 Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, τον χειμώνα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά. Το 4ο κύμα

Το «καμπανάκι» για τέταρτο κύμα κορονοϊού και νέα καραντίνα έκρουσε το πρωί της Δευτέρας (07/06) η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Θα πάμε σε τέταρτο κύμα και σε νέα καραντίνα αν δεν εμβολιαστούν οι ηλικίες άνω των 60», ανέφερε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ η κ. Παγώνη.

Όπως ανέφερε, αυτήν τη στιγμή το ποσοστό της ανοσίας είναι περίπου στο 22% και ο στόχος είναι το 50% τέλος Ιουνίου και 75% τέλος Αυγούστου – 80% αρχές Σεπτεμβρίου, γι' αυτό πρέπει να τρέξουν οι εμβολιασμοί. Τόνισε δε πως ειδικότερα πρέπει να τρέξουν οι ομάδες 60+ να εμβολιαστούν.

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, τον χειμώνα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για τις εικόνες συνωστισμού στα κορονοπάρτι που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες δήλωσε πως υπάρχει φόβος για 4ο κύμα αν συνεχιστούν αυτά τα πάρτι και το καλοκαίρι. «Ένας μεταδίδει τον κορονοιό σε 100 άτομα στα κορονοπάρτι», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε την ευθύνη που έχουν οι αρχές για την αποτροπή τους.

Τέλος, υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν προσέξουμε και δεν εμβολιαστούμε δεν πρόκειται να βγούμε από την πανδημία.

πηγή:madata.gr